Sveta Peura

Sveta on muuttanut miehen perässä Suomeen Länsi-Siperian Topolskista. Pisankamunia hän on oppinut maalaamaan kurssilla Yaroslawlissa. Maalasin munia joka päivä(melkein)

Maalaan munia lähes päivittäin.
Minulle munien maalaaminen on rukousta. Työhuoneella on hiljaista. silmien edessä kaunis keskisuomalainen maisema. Olen siinä yksin ajatusteni kanssa ja lähetän hiljaisia rukouksia ylöspäin. juuri se on koko munanmaalauksesssa tärkeintä, sen syvin olemus – ei se, mitä saan aikaíseksi.
Muna on aina edustanut uuden syntymistä eri kulttuureissa. Jossakin maalaaminen on tarkasti ssädeltyä ja jokainen pistekin on oltava perinteen mukaan, samoin värit. Toisessa paikassa maalaaminen on vapaampaa. Käytännöt poikkeavat kylittäin toisistaan. Itse olen perehtynyt Karpaattien vuoristokylien ikivanhaan tapaan ja maalaan sekä perinteisiä malleja että luon omiani.
Entisaikaan vuoristokylien vanhat naiset ottivat pisankamunien maalaamisen omakseen. He pitivät perinnettä salaa yllä myös neuvostoaikana. Kun päivän työt oli tehty, naiset kokoontuivat vuorotellen maalaamaan munia toistensa luo. Samalla hoituivat tiedonkulku ja ystävyyssuhteet. Tapa olisi varmaan tarpeen nykyäänkin?
Galleria Waalea eläin
Sveta Peura
Suolahdentie 1091
41370 Kuusa
p 040 7749 507
sveta.peura@pp.inet.fi

Mainokset

Tietoja munaklubi

Olen MunaKlubin uusin jäsen.
Kategoria(t): MUNAKLUBILAINEN. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s